Ca l'Isidret Edicions

TOTES les edicions | Edicions per a COL·LECCIONISTES | Maquetes | +info
ALL the editions | Editions for COLLECTORS | Dummies | +info

 

TAKUMA NAKAHIRA
La il·lusió documental

Traducció al català de Jordi Mas López
Pròleg de Dani S. Álvarez

144 pàgines
12,0 x 21,0 cm
Impresió offset

Diseny de Kentaro Terajima
Imprès a Barcelona

Publicat l'abril de 2018
ISBN 978-84-941484-8-4

(disponible también en español)

18 euros

Add to cart

La il·lusió documental és un recull de nou assajos que el fotògraf, crític i assagista japonès Takuma Nakahira (1938-2015) va escriure entre els anys 1970 i 1977. Les fotografies de Takuma Nakahira han marcat un abans i un després en la història de la fotografia contemporània d’autor i documental arreu del món occidental.

Ca l’Isidret Edicions tradueix per primera vegada nou d’aquests assajos simultàniament al català i al castellà i els publica en dos volums diferents amb traducció a càrrec de Jordi Mas López i pròleg de Dani S. Álvarez. Aquest llibre s'ha fet per l’admiració de Ca l’Isidret per l'obra de Takuma Nakahira i la voluntat de compartir-la amb un públic ampli.

"A mesura que aprofundim en l’obra visual i els assajos de Nakahira, creiem que som més i més a la vora de comprendre, però aleshores nous interrogants ens assalten i el que semblava tan banal i trivial tot d’una és desconcertant i estrany. Nakahira du fins a l’extrem la seva pràctica artística, fins a ser ell mateix una peça d’un engranatge, un aparell que enregistra tot el que hi ha al seu voltant, sense treva… " (Dani S Álvarez, 2018)

El recull inclou textos tan determinants per al pensament sobre art i fotografia contemporànies com "¿Per què un diccionari botànic il·lustrat?", "¿La fotografia ha aconseguit provocar un llenguatge?" o "La il·lusió documental: del document al monument".